fredag, augusti 11, 2006

Ljummen tomattabbouleh och färsbiffar med nötter


Igår gjorde vi ljummen tomattabbouleh och färsbiffar med nötter. Färsbiffarna var inspirerade av Renée Voltaires lammfärsbiffar.

Till sex-åtta biffar (tre-fyra portioner) hackade vi en halv dl hasselnötter, två msk pinjenötter och tre stjälkar salladslök. Vi blandade hacket med 400 g nötfärs och därefter med en dl riven parmesanost, en halv tsk sambal oelek och ett ägg. Salta och peppra friskt! Vi formade färsen till avlånga biffar, trädde biffarna på spett och stekte dem försiktigt på ett järn.

Till vår tabbouleh blandade vi ihop tre hackade tomater, hackad bladpersilja, en stor pressad vitlök, saften från en halv citron, en msk citronolja och lagom mängd kokt bulgur. Smaka av med salt och peppar!

2 kommentarer:

Pia sa...

Jag brukar mixa två burkar sköljda kikärtor tillsammans med 4 msk olivolja, saften från en citron, en halv dl vatten, 2-3 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.

En färdigköpt hoummus som jag har smakat innehöll spiskummin också. Det var riktigt gott!

Pia sa...

Jag brukar inte ha tahini eller sesamolja i, men det kanske gör den extra god...

Det låter som en god dressing!