Jag fick ett recept på ostsufflé av min syster Sarah. Tack! Vi har inte hunnit prova det än, men det låter väldigt gott!
Till 2-3 suffléer: Blanda 3 dl mjölk, ett lagerblad och en strimlad scharlottenlök i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt stå ca 15 min. Smöra suffléformarna. Smält 50 g smör i en kastrull på medelgod värme och rör ner 3 1/2 msk vetemjöl. Låt småputtra under omrörning ca 1 min. Häll i mjölkblandningen och koka under omrörning tills det tjocknar, ca 5 min.
Riv 65 g cheddarost och 50 g parmesanost och blanda ner den (förutom en liten del av parmesanen), 1 tsk dijonsenap, 1/2 krm cayennepeppar samt 2 krm salt. Låt svalna något. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ner 5 äggulor i ostsmeten. Vispa 5 äggvitor till hårt skum och blanda ner lite i taget. Häll upp smeten i formarna och strö på parmesanosten som är kvar. Grädda på nedersta falsen i ca 20 min tills sufflén höjt sig och fått färg. Servera sufflén direkt med förslagsvis blandade kokta grönsaker.
Hoppas att det smakar! Vi brukar dra ner lite på smöret och äggulorna och det funkar det också - om man vill ha lite mindre fett!
SvaraRadera