Rostad mandel och ruccola

Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)

söndag, oktober 18, 2015

Ny bloggadress hos Foodfolder

›
Från och med nu hittar du min blogg på www.foodfolder.se Det är en bloggportal, där du också hittar andra spännande mat- och vinbloggare. ...
söndag, september 13, 2015

T-bone med polenta, kantarellsås, ugnsbakade cocktailtomater och sparris

›
Kantareller och tomater passar väldigt bra ihop, tycker jag. Det var temat i gårdagens middag. Sedan hade vi fått tag på en fin T-bone-st...
måndag, september 07, 2015

Currykyckling med currysås

›
Det finns säkert ett oändligt antal varianter på kokt höns med currysås. Så här gör jag currykyckling med currysås . Som tillbehör äter v...
fredag, september 04, 2015

Friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök

›
Sötpotatis är ju så gott, rätt tillagat. Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i. Häromdagen testade jag at...
måndag, augusti 31, 2015

Smörstekt torskrygg med puylinser, vit sparris, rostade hasselnötter och brynt smör

›
Torskrygg är verkligen smidigt, gott och enkelt att variera! Ibland tar vi genvägen och använder fryst torsk. I helgen gjorde jag smörst...
måndag, augusti 17, 2015

Cono Surs tävling

›
Nu är Cono Surs tävling igång. Det är otroligt många fina recept, men jag blir såklart glad om du vill rösta på mitt  http://bloggercompeti...
söndag, augusti 09, 2015

Black bean burger wraps med syrad rödlök, mangoyoghurt och koriander

›
Häromdagen fick vi besök av Helena och Liv från Sydsvenskan. Det var riktigt trevligt! Solen sken och vi satt utomhus och åt lunch, black...
lördag, augusti 01, 2015

Cono Surs tävling: Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm

›
Nu har jag skickat in mitt bidrag till årets matbloggstävling, arrangerad av Cono Sur. Spännande! Inledningsvis är det en svensk tävlin...
lördag, juli 25, 2015

Tagliatelle med smakrik salcissiasås

›
På fredagarna brukar vi försöka laga enkel och smidig mat. Då har vi varken tid eller energi att stå flera timmar i köket. Vår nya favor...
måndag, juni 22, 2015

Medelhavsbuffet

›
I helgen var vi sugna på "medelhavsmat". Det gick inte att välja en rätt, utan det blev en liten buffet i miniformat (fyra pers...
måndag, juni 15, 2015

Baconinlindade kycklingfiléer, fyllda med salsiccia och salvia tillsammans med grillad aubergine, purjolök och nypotatis

›
I helgen grillade vi  baconinlindade kycklingfiléer, fyllda med salsiccia och salvia tillsammans med grillad aubergine, purjolök och nypo...
onsdag, juni 10, 2015

Paella, med stora kungsräkor och blåmusslor

›
Nyligen gjorde vi paella, med stora kungsräkor och blåmusslor . Somrigt och medelhavslikt. Först tog jag ut ca 8 kungsräkor och 8-10 bl...
måndag, maj 18, 2015

Asiatisk kycklingfärs i gemsallad

›
Asiatisk kycklingfärs i gemsallad är en enkel och smidig rätt, med asiatisk hetta. God att äta med händerna, om man så vill. Bryn fyra...
måndag, maj 11, 2015

Black bean burgers

›
Igår gjorde jag black bean burgers . De blev kryddiga och lite "crunchiga". Koka 3 dl svarta blötlagda bönor mjuka i vatten t...
måndag, april 27, 2015

Rågkusar

›
Vi äter ofta Fazers rågkusar och har länge sökt efter ett recept på egna kusar. De känns så nyttiga och är fantastiskt goda att rosta...
söndag, april 26, 2015

Aubergine fylld med svart risblandning

›
Jag gillar verkligen svart ris, både gällande smaken och konsistensen. Och det känns lite nyttigare än vanligt vitt ris. Riset passar f...
söndag, april 12, 2015

Asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor och edamameröra

›
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edam...

Lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver samt bröd- och valnötskrisp

›
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade ...
söndag, mars 22, 2015

Sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing

›
Idag gjorde jag en riktigt lyxig men enkel lunch, sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing . Ti...
söndag, mars 15, 2015

Chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt.

›
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta ...
söndag, mars 08, 2015

Karamelliserade endiver med apelsinsmör, rostade valnötter och saint agur tillsammans med lammrostbiff och potatiskaka

›
Karamelliserade endiver med apelsinsmör, rostade valnötter och saint agur spelade huvudrollen i gårdagens middag. Till endiverna åt vi o...

Jerkmarinerade kycklinglårfiléer med sötpotatis, torkade bananskivor, ananas och sallad

›
För ett tag sedan gjorde jag jerkmarinerade kycklinglårfiléer med sötpotatis, torkade bananskivor, ananas och sallad. Till marinaden mo...
lördag, februari 21, 2015

Fisksoppa med saffran

›
Fisksoppa med saffran finns det ju tusentals varianter på. Den här blev riktigt mustig och god, med en svag nyans av saffran.  Skala n...

Sea bream med svart ris, rödbetschips, rödbetskräm, shiitakesvamp, polkabetor och rödbetsskum

›
Min man fyller år på alla hjärtans dag, så vid det tillfället motade jag ut honom ur köket och tog över grytorna. Det blev egenfiléad sea...
söndag, februari 08, 2015

Grön sallad med grön dressing

›
Som tillbehör till gårdagskvällens middag, lammkotletter med svamprisotto, gjorde jag en grön sallad med grön dressing .  Salladen best...
onsdag, februari 04, 2015

Potatiskroketter med jordärtskockschips, bacon, jordärtskockskräm och rostade hasselnötter

›
Veggivore. Flexitarianer. Det ena begreppet efter det andra dyker upp. Jag tilltalas av idén att öka mängden grönt och låta köttet mer oc...
söndag, februari 01, 2015

Manitoba cream surdegsbröd

›
Det har hänt något med min man. Han har börjat laga riktigt god mat och igår kväll stod han och knådade deg. En lördagskväll. Resultatet ...
tisdag, januari 27, 2015

Ugnsbakad torsk med tapiocapärlor, svart thairis, konfiterad fänkål och en kokossås

›
Under helgen som gick gjorde hela familjen "en utflykt" till en asiatisk butik på Möllevångstorget. Speciellt barnen tyckte att...
måndag, januari 19, 2015

Mustig chili sin carne med mald koriander, parmesanost, choklad till svart thairis

›
I helgen gjorde jag en mustig vegetarisk chili sin carne med mald koriander, parmesanost, choklad och en massa annat gott. Det blev fakti...
lördag, januari 17, 2015

Nillas Kitchens bovetebullar

›
Nu har jag testat Nillas Kitchens bovetebullar . Väldigt goda! Man kan inte tro att de är glutenfria.  Rör ut 50 g jäst i 9 dl vat...

Aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta

›
Vegetariskt är gott och fräscht! Idag gjorde jag aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta. Mmmm... Hacka två vitlöksklyftor o...
onsdag, januari 14, 2015

Frasiga pommes frites

›
Frasiga pommes frites är inte det lättaste att åstadkomma. Vi tyckte att vi kom ganska nära när vi lät potatispinnarna stå i kallt vatte...
söndag, januari 11, 2015

Crème brûlée med passionsfruktssås

›
Gårdagens dessert blev en crème brûlée med frasigt täcke tillsammans med en lite passionsfruktssås . Till två portioner rör du ihop ...

Heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander

›
Igår firade jag och min man nioårig bröllopsdag, en månad i efterskott. Vi firade det med god mat och gott vin! En av rätterna vi lagade ...
onsdag, januari 07, 2015

Entrecôte, zucchinisallad och rårakor med en ceasarkräm

›
Rårakor är ju så gott! Häromkvällen när vi åt dem tillsammans med entrecôte, en zucchinisallad och en ceasarkräm så var det rårakorna som...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Pia
Visa hela min profil
Använder Blogger.