Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
onsdag, augusti 16, 2006
Noorahs panna cotta
Ikväll gjorde jag Noorahs panna cotta! Frisk och god!
Lägg två gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp 2 dl vispgrädde tillsammans med 3/4 dl socker. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Vispa ner 3 dl gräddfil och 1 tsk vaniljsocker. Häll upp i sex små eller fyra något större glas och kyl några timmar.
Jag använde vaniljstång som fick koka med gräddblandningen istället för vaniljsocker. En tredjedel av satsen blandade jag med ca 1 msk flytande honung och en tredjedel med lite kanel. Resten behöll jag neutral. Det är svårt att säga vilket som blev godast. Honungssmaken blev lite för mild, så nästa gång blir det nog dubbelt så mycket honung.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag har inte riktigt koll på det. Jag brukar låta en bit citrongräs dra i såsen/grytan och sedan ta bort den före servering.
Jag tror att man ska "krossa" citrongräset med exempelvis bredsidan på en kniv och sedan låta biten dra i såsen...
Skicka en kommentar