
Igår gjorde jag Markus Aujalays färsfrikadeller i tomatsås, ett enkelt men gott och mustigt recept.
Blanda 300 g lammfärs (nöt- eller fläskfärs går också bra, jag valde nöt) med ett ägg, 2 msk vatten, en pressad vitlöksklyfta, torkad timjan, salt och peppar. Forma till lagom stora köttbullar. Fräs två pressade vitlöksklyftor i olja några minuter utan att den tar färg. Häll i 1 dl vitt vin, 400 g krossade tomater, ett lagerblad och 0,5 tsk timjan. Koka ihop några minuter. Lägg i köttbullarna och koka sakta under lock 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Avsluta med att vända ner hackad persilja.
2 kommentarer:
Jag gillar Markus Aujalays mat. Enkel, men ofta med något lite speciellt.
Tycker fröken Dill
Jag håller med fröken Dill! Min erfarenhet är att man helst ska följa receptet för att det ska bli riktigt bra. Det funkar inte så bra att utesluta lagerblad etc.
Skicka en kommentar