
Häromkvällen gjorde vi friterade pilgrimsmusslor och melonsallad.
Vi tinade frysta pilgrimsmusslor, torkade av dem, saltade och pepprade. Först doppades pilgrimsmusslorna i vetemjöl och därefter i en frityrsmet gjord på 2 1/2 dl vetemjöl, 2 1/2 dl iskallt vatten, en äggula, 25 g riven parmesanost och 1/2 tsk salt. Efter fritering gjorde vi om proceduren, så att de blev dubbelpanerade.
Salladen gjorde vi på blandad sallad, nätmelon, rostade pekannötter, avokado, rödlök och en dressing byggd på limesaft, hackad chilifrukt, honung, olivolja och vinäger.
10 kommentarer:
Vill ja också ha......blev så sugen....ser mycket gott ut !!!
Åh, det ser hur gott som helst ut! Friterar du i gryta eller har ni en fritös?
Jag fick en fritös av svärföräldrarna i födelsedagspresent. Nya möjligheter att utforska! Vi har testat att göra chicken nuggets också. Och bläckfiskringar. Mmmm...
Farligt gott. Fånig fråga kanske men vad gör man med oljan när man är färdig??
Hej
Uj uj.....det här receptet lät dö gott....måste man ju prova en dag.
Noorah, man kan använda oljan 4-5 gånger enligt beskrivningen. Men den håller säkert ännu längre. Vi har en olja för kött och en för fisk, men det behöver ju inte du tänka på...
Oj så gott det ser ut! Kan jag låna receptet på www.kökschefen.se?
Självklart, Lars! :-)
Tack för lånet, Pia. Hoppas jag uppfattat det rätt. Kolla genom länken.
http://kökschefen.se/index.php/mat-a-recept/foerraetter/varma-foerraetter/1636-dubbelfriterade-pilgrimsmusslor
Stämmer det inte så sänd ett email, lars@kokschefen.se.
Mvh
Lars
Det ser bra ut, Lars! Mmmm, vilka goda recept man hittar på din sida!
Skicka en kommentar