Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, januari 03, 2013
Seg chokladkola
Inför julen gjorde jag seg chokladkola.
Blanda 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker, 2 dl ljus sirap, 100 g smör och 4 msk kakao i en kastrull. Låt koka under omrörning tills smeten är 120 grader (ca en timme). Rör emellanåt. Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna och låt stå i rumstemperatur en stund. Dekorera med exempelvis vinterströssel. Låt stå i kylskåpet några timmar och skär sedan i bitar. Klä ev in i smörpapper.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar