Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, augusti 01, 2013
Baguetter
Härligt att kunna äta nybakta baguetter till frukost!
Kvällen innan: Blanda ut 5 g jäst i 400 g vatten. Rör ner 480 g vetemjöl special och därefter 10 g salt. Rör någon minut. Täck bunken med plast och sätt i kylskåpet.
Efter 13 timmar: Häll ut degen på ett mjölat bord och dra ut den till en rektangel. Vik ihop några gånger och låt sedan jäsa ca 30 minuter.
Dela degen i fyra delar och lyft över dem på bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och grädda i ugnen (på maxvärme) ca 30 minuter eller tills baguetterna har blivit "lagom" mörka. Direkt när du sätter in dem i ugnen, lägg några isbitar i ugnens botten. Vädra också genom att öppna ugnsluckan efter 10 minuters bakning och därefter med 5 minuters mellanrum. I slutet av gräddningen kan du vända på bröden så att undersidan också gräddas fint.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Så gott! Kan du inte skicka en till mig :) Mycket godare än de man köper i affären, men jag orkar sällan baka själv :(
Skicka en kommentar