Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, februari 08, 2015
Grön sallad med grön dressing
Som tillbehör till gårdagskvällens middag, lammkotletter med svamprisotto, gjorde jag en grön sallad med grön dressing.
Salladen bestod av babyspenatblad, solrosgroddar, frysta ärtor som fått tina i kallt vatten (utan att kokas) och blad av mynta.
Till dressingen gjorde jag en majonnäs genom att vispa en äggula, en tsk dijonsenap och en tsk vitvinsvinäger och därefter droppa ner 2 dl rapsolja i långsam takt. På slutet fyllde jag på med några msk vatten för att få lagom konsistens. Med en stavmixer mixade jag majonnäsen tillsammans med några nävar spenat, lite färska blad av mynta och dragon samt en msk av ärtorna. Smaka av med salt, peppar och lite honung.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar