söndag, mars 15, 2015

Chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt.


Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt.

Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint. Mortla 1 msk hela korianderfrön och 1 tsk hel spiskummin tillsammans med två lagerblad.

Hetta upp olja i en gryta. Häll i koriander, spiskummin, en tsk nejlika, en msk curry och en halv hackad röd chilifrukt. Sänk värmen och tillsätt löken och vitlöken. Rör emellanåt. När löken är mjuk, häll på tre burkar krossad tomat och tre dl vatten. Häll i 5 dl kikärtor, torkade som fått stå i vatten över natten/dagen. Tillsätt en halv tsk gurkmeja och 2 tsk salt. Låt stå och puttra tills kikärtorna är mjuka, ca 40 minuter. Smaka av med lite honung och ev lite ytterligare salt.

Strö över lite hackad röd chili och bladpersilja. 

Servera med turkisk yoghurt blandad med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Och kanske ris.

Inga kommentarer: