söndag, mars 08, 2015

Jerkmarinerade kycklinglårfiléer med sötpotatis, torkade bananskivor, ananas och sallad


För ett tag sedan gjorde jag jerkmarinerade kycklinglårfiléer med sötpotatis, torkade bananskivor, ananas och sallad.

Till marinaden mortlade jag 1 hackad gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 msk farinsocker, 1 tsk kryddpeppar, 1 tsk torkad timjan, en halv hackad röd chilifrukt, en kanelstång, 1/2 tsk riven muskotnöt, 1 tsk salt och 4 "duttar" cayennepeppar. Sedan blandade jag röran med 2 msk japansk soja, 1 dl vitvinsvinäger och 4 msk pressad lime. Jag blandade marinaden med 1 kg kycklinglårfilé och det hela fick stå och dra i kylen hela dagen.

Skär två fasta bananer i tunna skivor (några mm) och sprid ut på ett galler. Låt torka i 120-gradig ugn 5-6 timmar. De blir inte knapriga som bananchips, men väldigt goda.

Skala och klyfta sötpotatis. Skölj i kallt vatten och torka. Lägg på en plåt, pensla med olja och salta. Ugnsbaka på hög värme tills de är lagom mjuka. Strö gärna över lite hackad röd chilifrukt.

Som sås blandade jag chilisås med en tsk kakao och lite vitvinsvinäger. Till rätten hade vi också hackad ananas, ris och sallad.

Inga kommentarer: