Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, april 26, 2015
Aubergine fylld med svart risblandning
Jag gillar verkligen svart ris, både gällande smaken och konsistensen. Och det känns lite nyttigare än vanligt vitt ris.
Riset passar fint tillsammans med aubergine. Här är en väldigt enkel rätt, aubergine fylld med svart risblandning.
Dela en aubergine och gröpte ur den. Jag penslade insidan av skalen med olja och körde dem i ugnen (ca 180 grader) tills de verkade lagom mjuka.
Auberginens innanmäte skar jag i bitar och stekte i lite olja. Jag stekte också skivad purjolök försiktigt i en panna. Till sist blandade jag kokt svart ris med purjolöken, hackad grön chili, den stekta auberginen och hackad persilja. Smaka av salt, peppar, sesamolja och cayennepeppar. Fyll aubergineskalen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar