Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, januari 17, 2015
Aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta
Vegetariskt är gott och fräscht! Idag gjorde jag aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta. Mmmm...
Hacka två vitlöksklyftor och mortla 1 tsk korianderfrön. Fräs på medelvärme en kort stund. Häll på en halv dl rött vin och koka upp. Häll på en burk krossade tomater och tillsätt 1 tsk salt, lite svartpeppar, en "dutt" kanel, en halv tsk oregano, två lagerblad och en tsk honung. Jag la i en parmesanskalk också. Låt puttra ca en halvtimme.
Skär två aubergine i skivor. Salta och låt dem stå och dra en stund. Torka sedan av och lägg i en panna. Pensla med olja och gratinera i 200-gradig ugn ca 20 minuter, tills de är mjuka. Salta och peppra.
Blanda en halv burk ricotta med rivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar.
Bred ut den varma tomatsåsen på aubergineskivorna. Strö över lite oregano, oströran samt lite hackad salladslök och bladpersilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar