onsdag, januari 14, 2015

Frasiga pommes frites


Frasiga pommes frites är inte det lättaste att åstadkomma. Vi tyckte att vi kom ganska nära när vi lät potatispinnarna stå i kallt vatten ett tag, torkade dem torra, blandade dem med lite olja och salt innan vi skjutsade in dem i ugnen på hög värme. Det går snabbt och det blir krispigt, men nu har vi kommit underfund med hur man får dem riktigt frasiga.

Lägg potatispinnarna i kallt vatten en kort stund. Koka dem sedan i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande al dente. Häll av vattnet. Lägg pinnarna en och en på galler och låt dem ligga i kylen minst ett halvt dygn (kallt i garaget fungerar också!). Möjligen kan man istället lägga dem i frysen kortare tid. Kör dem sedan i en fritös, två gånger per pommes frites. Salta. Det är lite mer tidskrävande, men det blir otroligt gott!

Inga kommentarer: