I helgen gjorde vi majskyckling med gratinerad squash och kantarellsås.
Majskycklingen marinerade jag i vitlök, citronsaft och färsk timjan. Sedan stekte jag den på spisen tills den fått färg och därefter gräddades den i en 150-gradig ugn ca 15 minuter.
Till såsen stekte jag kantareller i en panna. Därefter fyllde jag på med crème fraiche, lite svampbuljong och färsk timjan.
Squashen skivade jag tunt och varvade med parmesanost i en panna. Jag hällde över en äggröra på ett ägg och lite vispgrädde och sedan fick pannan stå i ugnen till dess att den fått lite färg. Detta blev tyvärr inte så lyckat eftersom squashen vattnade sig. Jag funderar på vad jag kunde ha gjort annorlunda.
4 kommentarer:
Det låter gott. Kantareller är verkligen så himla gott. Vi har varit ute och plockat ännu mer.
Du kanske kunde förvällt squashen lite innan. Vi har provat att både steka och förvälla. Båda funkar men det blir lite väl oljigt att steka.
Tack för tipset! Stekt squash tycker jag också är jättegott!
Eller så kan du skiva och sen salta på squashen så att vätskan dras ut. Låt vila en halvtimme och klappa sedan torrt med hushållspapper.
Jättebra tips! Tack!
Skicka en kommentar