söndag, mars 30, 2008

Kryddig fläskfilé med ugnsstekt potatis och avokadokräm


Igår kväll åt vi kryddig fläskfilé med ugnsstekt potatis och avokadokräm (och sallad). Fläskfilén blev en ny version på en gammal favorit som jag har skrivit om tidigare.

Den här gången bestod kryddningen av 1 msk kanel, 1 msk spiskummin, 1 msk chilipulver, en stor pressad vitlöksklyfta (nästan som två vanliga klyftor), två msk olivolja och 1-2 tsk salt. Jag smorde in filén med kryddblandningen och lät den dra någon timme. Sedan hade jag den i ugnen (225 grader) i nästan 30 minuter (vår filé var tjock). Efter halva tiden vände jag den.
Till detta åt vi tjocka skivor av potatis som ugnsstekts på hög värme med olivolja och flingsalt och en avokadokräm - två små avokados, fyra msk grekisk yoghurt, några skivor purjolök , 1 msk citronsaft, salt och peppar som mixats. Och så en sallad.

3 kommentarer:

Noorah sa...

Mmmm, potatisen ser fantastiskt god ut! Jag blir faktiskt riktigt sugen. Jag tror inte att jag har ätit potatis sen innan jul (förbjudet när man går på GI ju).
Jag tänkte att jag ska laga middag eller nåt liknande på fredag men jag kommer inte på nåt vettigt. Funderade på en afternoon tea till men känner att det skulle vara gott med mat. Kanske nåt buffé aktigt med småplock. Några förslag?

Pia sa...

Pizza gjord på dinkelmjöl kan bli riktigt gott beroende på vilket "pålägg" man använder. Var och en kan ju få göra sin egen pizzadel, om man vill. Det finns ett recept här på bloggen under rubriken pizza.

Jag vet inte om dinkelpizza är OK för dig. Förmodligen inte. :-\

Noorah sa...

Jo, jag gjorde dinkelpizza när jag gick på du-är-vad-du-äter-dieten. Den var fantastiskt god.
På fredag kommer det inte vara något med GI. Jag planerar urspårning ;)
Jag ska ta nya tag igen. Jag tar det lite mer lugnt hela denna veckan (faster fyllde år i fredags) men ska sen bli strikt i en månad till tänkte jag.
Avokadoröran låter också god förresten. Allt du gör låter gott -och är det också, det vet jag ju av alldeles egen erfarenhet! ;)