söndag, april 27, 2008

Rabarberpaj med kanel


Igår kväll gjorde Magnus en rabarberpaj med kanel. Riktigt gott!

Blanda 500 g skivad rabarber med 1/2 msk potatismjöl, 1 tsk malen kanel och 4 msk strösocker. Lägg i en pajform.

Hacka ihop 1 1/2 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 125 g kallt smör och 1 tsk kanel. Fördela över rabarbern och grädda i ca 225 grader i 20 minuter.

Glass är gott till!

4 kommentarer:

Noorah sa...

Åh vad gott med rabarber! Våra rabarber är inte så stora ännu, men när de växt till sig lite ska jag prova det här receptet.
Skönt att Iza är på bättringsvägen.
Lite god mat hjälper ju alltid när man behöver piggas upp. Hoppas allt är bra annars.
Kram

Pia sa...

Det blev lite paj över. Vi behöver nog piggas upp idag också... :-)

Annars är det bara bra med oss - och med dig?

Noorah sa...

Jo, det är bara bra med mig. Varmt och skönt, om än något blåsigt, är det ju också så man ska väl inte klaga.
Har du några mer goda drinktips förresten? Den andra du gjorde med chilin är fantastiskt god.

Pia sa...

På tal om rabarber så finns det ett spännande drinkrecept i senaste Buffet. Jag har inte smakat det, men det låter gott!

10 glas: Klyfta 5 limefrukter. Mortla dem lätt med myntakvistar från två krukor i en stor skål. Häll över 5 dl vit rom och 5 dl koncentrerad rabarbersaft. Blanda med krossad is.