fredag, september 18, 2009

Blåmusslor med bacon, tomat och oregano


Ikväll har vi ätit blåmusslor med bacon, tomat och oregano, en riktigt god variant som fanns med i senaste Allt om Mat.

I tidningen var receptet beräknat till fyra personer, men jag tyckte att proportionerna var lite konstiga. Till två personer knaperstekte jag ett paket hackad bacon. Jag kärnade ur och hackade två tomater (tre enligt receptet) samt sköljde och ansade ett kilo musslor (två enligt receptet). Jag fräste en hackad vitlök och två hackade schalottenlökar i två msk rapsolja och sedan hällde jag på två dl vatten och en dl vitt vin (tre dl vatten och inget vin enligt receptet). Jag klippte ner en fjärdedels kruka färsk oregano och sedan fick röran koka några minuter innan musslorna fick koka med några minuter under lock. Jag tog upp musslorna och silade vätskan innan jag blandade den med 4 dl lätt crème fraiche. Salta och peppra och lägg tillbaka musslorna för värmning. Strö över bacon, tomaterna, hackad oregano och hackad salladslök och servera med bröd.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Blåmusslor är alltid gott och det här lät som en spännande variant! Annars blir det oftast vitt vin, shalottenlök, vitlök och persilja hemma hos oss.
Hälsar fröken Dill