måndag, november 02, 2009

Rosmarinäpplen


Jag har köpt Sanna Töringes härliga bok Vintermat, med inspirerande foton!

I helgen provade vi rosmarinäpplen, som tydligen kommer från restaurang Tempo.

Man skalar äpplen och klyftar dem tunt. Därefter steker man äpplena i smör i en stekpanna, strör över råsocker/farinsocker, rör tills sockret nästan börjar karamelliseras och då häller man på en skvätt vispgrädde. Till sist lägger man i en kvist färsk rosmarin. Äpplena serveras med exempelvis vaniljglass.

4 kommentarer:

Sarah sa...

Sugen på jul? ;)

Pia sa...

Ja, redan... :-)

Noorah sa...

Det verkar vara en fin bok. Kan man verkligen motivera hur många kokboksköp som helst?? Det börjar svämma över... Men kul är det :)
Äpplena var också smarriga! Nu har jag ju fått prova på en massa av dina senaste recept... ibland har man det allt bra ;)

Fröken Dill sa...

Den boken skulle jag absolut vilja ha i julklapp. Andra årstider finns det ju hur mycket säsongsråvaror som helst, men vintermat är ju lite annorlunda.
Tycker fröken Dill