Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
tisdag, december 25, 2012
Julskinka och wasabirödbetssallad
Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd.
Torka av skinkan med lite hushållspapper. Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Grädda i 200-gradig ugn ca 15 minuter eller tills skinkan fått färg.
Till detta åt vi också en rödbetssallad som jag brukar göra varje jul. Blanda 5 dl tärnade inlagda rödbetor, 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök.
Blanda sedan 4 msk gräddfil med 1 msk skånsk senap, 1 tsk wasabi och lite salt.
Rör ihop allting och låt smakerna mogna i kylen, gärna över natten men åtminstone en timme
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det låter som en god rödbetssallad med lite extra sting - jag sparar receptet till nästa år!
God fortsättning!
God fortsättning Viktoria! :-)
Skicka en kommentar