tisdag, december 25, 2012

Julskinka och wasabirödbetssallad


Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd.

Torka av skinkan med lite hushållspapper. Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Grädda i 200-gradig ugn ca 15 minuter eller tills skinkan fått färg.

Till detta åt vi också en rödbetssallad som jag brukar göra varje jul. Blanda 5 dl tärnade inlagda rödbetor, 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök.

Blanda sedan 4 msk gräddfil med 1 msk skånsk senap, 1 tsk wasabi och lite salt.

Rör ihop allting och låt smakerna mogna i kylen, gärna över natten men åtminstone en timme

2 kommentarer:

Viktoria sa...

Det låter som en god rödbetssallad med lite extra sting - jag sparar receptet till nästa år!

God fortsättning!

Pia sa...

God fortsättning Viktoria! :-)