måndag, maj 11, 2015

Black bean burgers


Igår gjorde jag black bean burgers. De blev kryddiga och lite "crunchiga".

Koka 3 dl svarta blötlagda bönor mjuka i vatten tillsammans med en hackad gul lök, två lagerblad, två hackade vitlöksklyftor och 2 msk chilipulver, ca en och en halv timme. Salta mot slutet. 

Koka också 3 dl svart ris, med lite salt. 

Rosta 2 dl pumpafrön i en torr stekpanna.

Blanda bönorna med riset, pumpafröna, en hackad röd chilifrukt, 2 msk rökt paprikapulver, 1 msk vanligt paprikapulver, 2 msk citronsaft och 2 msk olja. Mixa, men låt en del hela bitar vara kvar. Späd med ca 1 dl vätska, exempelvis bönspad, vatten eller någon sorts mjölk. Smaka av med salt och peppar. Forma burgare och stek i olja och smör.

Servera exempelvis med surdegsbröd, guacamole, hackad rödlök, majonnäs och koriander.

Inga kommentarer: