onsdag, juni 10, 2015

Paella, med stora kungsräkor och blåmusslor


Nyligen gjorde vi paella, med stora kungsräkor och blåmusslor. Somrigt och medelhavslikt.

Först tog jag ut ca 8 kungsräkor och 8-10 blåmusslor från frysen så att de fick tina lite.

Jag fräste en stor hackad gul lök tillsammans med olja, en stor hackad vitlöksklyfta, 1 tsk slt, 0,5 g saffran och 1 msk paprikapulver. Efter en kort stund fyllde jag på med 350 g aborioris, som fick fräsa med ytterligare någon minut. Sedan fyllde jag på med 2 dl vitt vin och lät det koka in. Sedan fyllde jag successivt på med kokande vatten, på samma sätt som när man gör risotto. Vattnet fick koka in och så adderade jag mer vatten. Så fortsatte jag tills riset var "nästan färdigt", fortfarande lite al dente.

Parallellt skar jag kyckling i bitar och stekte dem snabbt.  Jag stekte och kungsräkorna snabbt i en het panna och jag skar en röd paprika i bitar.

När riset var "nästan färdigt" la jag i paprikan och kort därpå kyckling och musslor. Och till sist räkorna samt lite hackad bladpersilja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: