onsdag, juni 29, 2005

Chèvrecrisp med lingonsill eller citronmarinerad chilisill

Visst är det kul med mat!
Vad sägs om ett recept som jag hämtat på Abbas hemsida?

Chèvrecrisp med lingonsill
1 burk (275 g) Abba Lingonsill

4 st finncrisp
Getoströra på:
1 dl kesella

50 g skalad och smulad chèvre
1 vitlöksklyfta
hackadsalt & svartpeppar

Gurk- och rödlökssallad på:
1 rödlök i tunna skivor
¼ gurka i tunna skivor
1 tsk honung
2 tsk citronsaft
lite salt

Jag gjorde om rätten lite, eftersom jag inte hittade någon lingonsill. Det går lika bra att göra egen inlagd sill på 5-minuterssill och ersätta gurk- och rödlöksalladen med något annat grönt. Ärtskott, kanske? Kombinationen av sött, syrligt, grönsaksfräscht och ost blir jättegod!!!

Det här är recept på citronmarinerad chilisill.

1 förpackning (420 g)Abba sill man lägger in själv på 5 minuter (häll av lagen)


Lag:
juice från 2½ citron
3 dl vatten
1/2 dl flytande honung
½ citron i skivor
1/2 dl färska örter, t.ex. koriander, basilika och mejram
1 liten skivad chili
1 liten skivad rödlök
1/2 skivad purjolök
Blanda ingredienserna till lagen. Skär sillen i bitar. Varva sillen med övriga ingredienser. Låt stå i kylen ett dygn, så att smakerna får tillfälle att mogna ordentligt.

Inga kommentarer: