torsdag, november 17, 2005

GI-chokladkaka med nötter och kokos

Tack för senast, Eva och Fredrik!

Ni bjöd på en helt otroligt god och vacker(!) vegetarisk buffet. Det var som att äta på restaurang.

Till efterrätt serverade ni en GI-chokladkaka med nötter och kokos - den var sagolik. Jag var tvungen att ta två bitar, fast jag var proppmätt.


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och "bröa" med kokosflingor. Dela 6 ägg och vispa äggvitorna till hårt skum. Smält 300 gram mörk 70%-ig choklad i mikron eller i vattenbad. Blanda chokladsmeten med de 6 äggulorna, 1/2 dl kallt starkt kaffe och 4 msk fruktsocker. Tillsätt 1 dl hackade pecan- eller valnötter och rör om. Vänd ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Häll i formen och baka i 10 minuter. Låt kakan stå minst en timme i kylen innan du stjälper upp den. Mmmm...

6 kommentarer:

Sarah sa...

Ja det var hemskt gott!

Anonym sa...

Men nåt så otroligt gott...

MalinKa sa...

Alltså...jag gjorde denna efterrätt igår efter googling på nätet. Tror knappt jag ätit godare någonsin...GI eller inte!! Tusen tack! Receptet kommer att förgylla resten av mitt liv!

Pia sa...

Vad kul, Malinka! Ja, visst är den god!

Anonym sa...

Laga inte denna kaka för den är verkligen inte alls god. Jag är skitbesviken och hade hellre ätit alla ingredienser ett och ett istället för att grädda kakan. //Elin

Pia sa...

Ja, smaken är ju olika, Elin. Jag tyckte att den var god.