söndag, november 20, 2005

Råbiff med pepparrotscoleslaw och ugnsrostade persiljerötter

I fredags stod Magnus för maten. Han bjöd på råbiff med pepparrotscoleslaw och ugnsrostade persiljerötter. Jag har aldrig tidigare ätit råbiff. Det var en intressant upplevelse! Riktigt gott, men/och annorlunda.

Råbiffen gjordes på nymalen nötfärs från en köttbutik i Slottstaden. Ca 200 g färs blandades med tre teskedar hackad kapris, 1 1/2 tesked grovmalen svartpeppar, tre teskedar finhackad scharlottenlök, två teskedar dijonsenap och ganska mycket salt. Smeten formades till biffar, med en grop i mitten där en rå äggula placerades.


Till detta en coleslaw på ett mellanstort strimlat vitkålshuvud, två strimlade morötter, en rödlök, tre deciliter gräddfil, en klick majonäs, två matskedar vitvinsvinäger, en matsked socker, en matsked vatten, två skalade och hackade äpplen samt riven pepparrot efter smak. Och så salt och peppar. Allt blandades i en stor skål.

Persiljerötterna delade vi på längden, penslade med olja, saltade och pepprade. De var klara efter ca 15 minuter i ugnen på hög värme.

Inga kommentarer: