söndag, april 09, 2006

Rödbetsbiffar med potatissallad och wasabiyoghurt

Igår var det ett år sedan Magnus och jag förlovade oss. Det firade vi med att laga en god middag - rödbetsbiffar med potatissallad och wasabiyoghurt. Receptet på rödbetsbiffar räcker till sex personer, så nu har vi mat i kylen flera dagar framöver.

Skala och grovriv ett kilo rödbetor. Koka tre skalade och skivade potatisar, som du sedan mosar. Blanda rödbetorna med den mosade potatisen, en finhackad gul lök, två matskedar fransk senap, fyra matskedar kapris, två ägg och så lite salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör/olja ca 10 minuter per sida.

Till potatissalladen skär du potatis i ganska små tärningar. Koka potatisen lätt, så att den fortfarande ger tuggmotstånd. Skölj potatisen under kallt vatten efteråt och blanda med ett par matskedar kapris, ett knippe hackad salladslök, en burk sardeller som skurits i mindre bitar samt en vinägrett på tre matskedar olja, en matsked citronvinäger, skalet av en halv citron och lite kaprisspad. Peppra, men salta inte.


Servera med en sås på två matskedar lätt crème fraiche, en matsked matlagningsyoghurt och knappt en matsked wasabi samt lite salt. Smaka av efter hand, så att den inte blir allt för stark!

Som "efterrätt" åt vi choklad, från Peter Beiers butik, smaksatt med kanel och äpple respektive apelsin.

3 kommentarer:

Viktoria sa...

Låter mycket gott, jag älskar rödbetor!

iris sa...

det låter så spännande, har nu sparat din länk ganska länge och jag lovar att lagar dina biffar senast nästa vecka ;) Hoppas att det följer ännu fler vegetariska recepter! (ursäkta min svenska)

Pia sa...

Hej Iris! Hoppas att du tycker att biffarna blir goda! Nu har jag upptäckt er spännande blogg också - kul!