onsdag, augusti 16, 2006

Noorahs panna cotta


Ikväll gjorde jag Noorahs panna cotta! Frisk och god!

Lägg två gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp 2 dl vispgrädde tillsammans med 3/4 dl socker. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Vispa ner 3 dl gräddfil och 1 tsk vaniljsocker. Häll upp i sex små eller fyra något större glas och kyl några timmar.

Jag använde vaniljstång som fick koka med gräddblandningen istället för vaniljsocker. En tredjedel av satsen blandade jag med ca 1 msk flytande honung och en tredjedel med lite kanel. Resten behöll jag neutral. Det är svårt att säga vilket som blev godast. Honungssmaken blev lite för mild, så nästa gång blir det nog dubbelt så mycket honung.

4 kommentarer:

Noorah sa...

Det låter ju jättegott! Jag har provat att stoppa i färsk frukt men aldrig med kryddor. Kul med olika varianter.
Jag wokade ikväll och fick för mig att ha citrongräs, chili, ingefära och tamari i. Det blev väldigt gott men jag vet inte riktigt hur mycket citrongräs man ska ha och om man bara ska skära den eller?

Pia sa...

Jag har inte riktigt koll på det. Jag brukar låta en bit citrongräs dra i såsen/grytan och sedan ta bort den före servering.

Sarah sa...

Jag tror att man ska "krossa" citrongräset med exempelvis bredsidan på en kniv och sedan låta biten dra i såsen...

Noorah sa...

Ahh, tack för det! Då provar jag det nästa gång istället.