lördag, september 02, 2006

Kantarellbulgur och nötklädda kycklingfiléer


Igår kväll åt vi varm bulgur med kantareller och granatäpple och nötklädda kycklingfiléer. Bulgurreceptet var hämtat från senaste ELLE Mat & Vin (favorittidningen!) och kycklingfiléerna var Renée Voltaires. Eftersom jag inte fick tag på granatäpple, så använde vi passionsfrukt istället. Det gick också bra.

Vi kokade bulgur tillsammans med en buljongtärning, ansade kantarellerna (enligt receptet 1 liter för fyra personer) och skar dem i bitar. Kantarellerna stektes tillsammans med tre hackade scharlottenlökar i smör. Det varma bulgurvetet blandade vi med svampröran, 2 dl hackad bladpersilja, 1/2 dl hackad timjan, 1 dl grovhackade pistagenötter och 100g smulad getost. Salta och peppra! Garnera med ytterligare 100g smulad getost och kärnorna från två granatäpplen (eller från tre passionsfrukter).

Kycklingfiléerna fick dra i saften av en halv citron, lite sweet chili sås, salt, peppar och olja innan de doppades i nöthack (pistagenötter, jordnötter och cashewnötter) och stektes i en panna.


Vi råkade bränna nötpaneringen lite grann, så var försiktig! Rätten blev god, men vi skulle nog ha minskat ned på getostmängden och ökat på kantarellmängden för kantarellsmaken kom inte riktigt fram.

Inga kommentarer: