söndag, oktober 08, 2006

Banoffeepaj



Till dessert åt vi banoffeepaj, en av Noorahs New York-favoriter. Sött och gott!

Smula tio digestivekex genom att stoppa dem i en plastpåse och sedan trycka sönder dem. Blanda smulorna med 70g smält smör och tryck ut "smuldegen" i botten på en liten pajform. Låt "degen" gå upp ett par cm på kanterna. Grädda i 200-graders ugn 5-10 minuter och låt sedan svalna.

Häll en burk kondenserad mjölk (finns bl a på Hemköp och i asiatiska butiker) i en vid form. Värm i mikron ca 15-30 sekunder åt gången. Ta ut och rör om. Vakta noga hela tiden, så att inte mjölken pyser över. Fortsätt tills mjölken tjocknat och blivit en kletig kolakräm. Det tar nästan 15 minuter. Låt svalna.

Bred ut kolakrämen över digestivebottnen. Täck med skivade bananer (två små bananer). Täck därefter med 1,5 dl uppvispad grädde.

Klart att servera!

5 kommentarer:

Noorah sa...

En av mina London-favoriter annars var det rätt för favorit är det verkligen.
Den är nästan ännu godare dagen efter. Nu blir jag sugen på den igen...
Hoppas Magnus fick smaka en bit också...?

Pia sa...

Jodå, han fick smaka en liten bit dagen efter. :-)

Viktoria Schiöler sa...

Bra tips att man kan koka kondenserad mjölk i mikron! På spisen tar det ju evigheter.

Anonym sa...

Mmm världens godaste efterrätt. MEN om man inte hittar eller vill använda sig av kondenserad mjölk går det alldeles utmärkt med vanlig kolasås från o´hoj. Jag brukar inte heller grädda digestivebotten utan bara låta den stelna i kylskåpet. På det här sättet får man sin banoffeepaj snabbt för oss otåliga :)
tack för en bra blogg/Meggie

Pia sa...

Tack för tipset, Meggie! /Pia