söndag, oktober 08, 2006

Marinerad melonsallad med vitlöksstekt scampi


I helgen har Noorah varit på besök - jättekul! Och gott!

I går kväll åt vi marinerad melonsallad med vitlöksstekt scampi, ett recept som jag hittat på Systembolagets webbplats. Rätten passar som förrätt till fyra personer och huvudrätt till två.

Skala och kärna ur 500 g melon (galia och honung) och en gurka. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skiva två salladslökar/en liten purjolök. Blanda allt med rivet skal samt saft från en limefrukt, en finhackad spansk peppar, en dl kokosmjölk, en dl vitt vin (det slopade vi - istället tog vi mer limesaft och kokosmjölk) och salt.

Riv två frysta skivor vitt bröd och två vitlöksklyftor med rivjärn. Lägg den tinade och avrunna scampin (400 g) på en smord plåt. Strö över bröd och vitlök samt salta och peppra. Hyvla över 25-50 g smör och gratinera i ugn i 250 grader ca 5 minuter, tills ytan har fått färg. Hacka 4 msk jordnötter (eller cashewnötter) och en kruka färsk koriander och strö över melonsalladen.

1 kommentar:

Noorah sa...

Det var verkligen både jättegott och jättetrevligt!
Det är alltid lika kul att komma och hälsa på Pia & Magnus, dels för all god mat men naturligtvis även för det trevliga sällskapet.
Bilden blev ju helt ok till slut...