
Brytbrödet med parmesanost hittade jag på Icas webb. Jag gjorde dubbel sats och lät degen jäsa längre.
Enkel sats gör man genom att lösa upp 25 g jäst i lite kall mjölk eller kallt vatten. Tillsätt resten av mjölken (totalt 2 1/2 dl), 1/2 dl olivolja, 2 dl riven parmesanost och en halv tsk salt. Tillsätt det mesta av 6 dl vetemjöl och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö (jag använde svarta respektive vita sesamfrön istället). Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar