fredag, mars 23, 2007

Snickersfudge


Jag har gjort påskgodis i form av snickersfudge, inspirerad av ett gammalt Allt-om-mat-recept. Gott och enkelt!

Jag smälte 300 g mörk choklad i vattenbad, tog chokladen ur badet och blandade i 400 g söt kondenserad mjölk. Smeten hällde jag i en plastfolieklädd form, som jag sedan ställde i kylen. Efter ca en kvart placerade jag ut jordnötter jämnt över smeten och efter ytterligare någon timme i kylen skar jag smeten i lagom stora bitar (ca 40 st bitar).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jättegoda. Det var en strykande
åtgång.
Mamma

Sarah sa...

Apråpå era vitlöks- och limemarinerade skaldjur med melonsallad så åt vi en jättegod, liknande rätt igår. Exotiskt tema från Systembolagets hemsida! Kolla länken under "sarah"!

Pia sa...

:-)

Vi åt den rätten den 8e oktober (se tidigare i bloggen). Jättegott och en aning mer avancerat än vårt senare "hittepårecept".

Viktoria Schiöler sa...

Dina snickersfudge ser grymt goda ut!

Viktoria Schiöler sa...

Mmm, nu har jag gjort dom och de blev jättegoda, men inte så fina som dina!

Pia sa...

Vad kul att du gillade dem, Viktoria!

Anonym sa...

Hej! Jag vill länka till rubrikerna i din blogg från http://matforum.nu, men tyvärr hittar jag inget annat sätt att kontakta dig än detta. Vore tacksam om du kunde skicka mig ett mail på andreas@matforum.nu så vi får kontakt. (Plocka gärna bort denna kommentar då du läst den så att min adress slipper ligga ut på nätet, kommer så mycket skräp annars.) Vänliga hälsningar Andreas

Pia sa...

Jag har skickat ett mail till dig, Andreas! Tyvärr har jag inte funktionen där jag kan ta bort kommentarer.