söndag, oktober 14, 2007

Ört- och nötgratinerad torskrygg med röd rårisrisotto


I helgen har vi varit hemma hos mina föräldrar i Småland. En kväll blev det ört- och nötgratinerad torskrygg med röd rårisrisotto. Vi har gjort liknande fisk tidigare. Snabbt, enkelt och gott.

Jag blandade hackade cashewnötter, pistagenötter, färsk basilika, färsk timjan och rödlök, som jag sedan täckte den saltade och pepprade fisken med. Fisken fick stå i ugnen någon minut för länge. Jag skulle gissa att ca 10-12 minuter hade varit lagom i en 225-gradersugn.

Till detta åt vi röd rårisrisotto, som liknade ett recept från Renée Voltaire. Jag kokte det röda råriset i ca 35-40 minuter, tills det nästan var klart. Mot slutet stoppade jag i en buljongtärning. Vid sidan av stekte jag finhackade soltorkade tomater, sockerärtsbitar, hackad rödlök, sambal oelek, hackad vitlök, färsk basilika och krossat citrongräs. Sedan blandade jag ihop allting och rörde ner 2,5 dl m-i-mat havreblandning.

5 kommentarer:

annamaria sa...

Vad gott det låter! Jag har köpt torsk idag perfekt! Undrar bara var jag hittar rött råris?

Pia sa...

Det finns i Renée Voltaires sortiment, som säljs på en hel del ställen. Här i Malmö finns det på Hemköp.

annamaria sa...

Får ta en tur till Malmö då! Möllevångstorget är inte heller fel inte sant?

natz sa...

åh va gott det ser ut, det måste jag testa snart! nötter i maten är så mumsigt!

Pia sa...

Ja, jag gillar också rostade nötter i mat!