tisdag, juli 07, 2009

Mördegskakor med aprikos


Idag har Iza och jag bakat mördegskakor med aprikos, ett recept hämtat från Allt om Mat. Iza tyckte att degen var godare än de färdiga kakorna.

Hacka samman 4 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 150 g rumstempererat smör. Tillsätt ett ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylen en halvtimme.
Forma degen till ca 20 runda kulor, som du rullar i pärlsocker. Lägg kakorna på en pappersklädd plåt. Gör en grop i varje kaka och fyll med aprikosmarmelad (eller havtonssylt). Grädda i 175 gradig ugn 15-20 minuter.

2 kommentarer:

Noorah sa...

Jag kan hålla med Iza om att ibland är degen faktiskt godare än de färdiga kakorna. De ser god ut iallafall... Vad tyckte du?

Pia sa...

Jag tyckte att kakorna var godare än degen... :-)