tisdag, augusti 03, 2010


Häromkvällen gjorde vi friterade pilgrimsmusslor och melonsallad.

Vi tinade frysta pilgrimsmusslor, torkade av dem, saltade och pepprade. Först doppades pilgrimsmusslorna i vetemjöl och därefter i en frityrsmet gjord på 2 1/2 dl vetemjöl, 2 1/2 dl iskallt vatten, en äggula, 25 g riven parmesanost och 1/2 tsk salt. Efter fritering gjorde vi om proceduren, så att de blev dubbelpanerade.

Salladen gjorde vi på blandad sallad, nätmelon, rostade pekannötter, avokado, rödlök och en dressing byggd på limesaft, hackad chilifrukt, honung, olivolja och vinäger.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vill ja också ha......blev så sugen....ser mycket gott ut !!!

Unknown sa...

Åh, det ser hur gott som helst ut! Friterar du i gryta eller har ni en fritös?

Pia sa...

Jag fick en fritös av svärföräldrarna i födelsedagspresent. Nya möjligheter att utforska! Vi har testat att göra chicken nuggets också. Och bläckfiskringar. Mmmm...

Unknown sa...

Farligt gott. Fånig fråga kanske men vad gör man med oljan när man är färdig??

Skånegrabben sa...

Hej

Uj uj.....det här receptet lät dö gott....måste man ju prova en dag.

Pia sa...

Noorah, man kan använda oljan 4-5 gånger enligt beskrivningen. Men den håller säkert ännu längre. Vi har en olja för kött och en för fisk, men det behöver ju inte du tänka på...

kökschefen.se/Lars sa...

Oj så gott det ser ut! Kan jag låna receptet på www.kökschefen.se?

Pia sa...

Självklart, Lars! :-)

kökschefen.se/Lars sa...

Tack för lånet, Pia. Hoppas jag uppfattat det rätt. Kolla genom länken.
http://kökschefen.se/index.php/mat-a-recept/foerraetter/varma-foerraetter/1636-dubbelfriterade-pilgrimsmusslor
Stämmer det inte så sänd ett email, lars@kokschefen.se.
Mvh
Lars

Pia sa...

Det ser bra ut, Lars! Mmmm, vilka goda recept man hittar på din sida!