söndag, oktober 24, 2010

Fish and chips


Mot alla GI-regler gjorde Magnus fish and chips igår. Han hittade ett recept i Svenska Dagbladet, som blev väldigt lyckat.

Dela 400 g torsk i 8 bitar och salta den lätt. Låt den ligga en stund så att den blir lite fastare i köttet. Mjöla fisken och doppa den i ett lättvispat ägg. Doppa i en skål med 2 dl krossade potatischips (typ lantchips), så att fiskbitarna täcks. Fritera i ca 180 grader tills fisken blir gyllengul. Salta.

Om du vill göra egna pommes frites så skär potatis i stavar. Fritera i ca 180 grader, ta upp och låt rinna av. Fritera gärna en gång till precis innan ni ska äta, så att de blir riktigt knapriga. Salta.

Svenska kocklandslaget, i tidningen, gjorde en syltlöksmajonnäs där en ljummen äggula, 2 msk citronsaft vispas medan 1 1/2 dl rapsolja droppas ned. Tillsätt en dl hackad syltlök och salt.

Vi gjorde en egen majonnäsröra, genom att blanda färdig köpt majonnäs med små kapris och tabasco. Det blev inte heller så dumt.

2 kommentarer:

Noorah sa...

Det låter riktigt gott. Länge sen jag åt det. Var det krångligt? Man kanske skulle ha en sån där fritös ändå...

Pia sa...

Det tar längre tid än man tror att panera och fritera. Vanligtvis får man ju fritera i omgångar. Men det blir gott! Vi har provat pankopanering också. Det smakar bra!