söndag, maj 29, 2011

Lammentrecôte med pistageaioli och saltrostad färskpotatis



Igår gjorde vi ett gott recept från senaste Allt om Mat, marinerad lammentrecôte med pistageaioli och saltrostad nypotatis.


Marinad: Blanda en pressad vitlöksklyfta, 1 tsk stötta bruna senapsfrön, 1 tsk krossad rosépeppar, 1 tsk mald ingefära, 1/2 tsk stött kardemumma, 1/2 dl pressad citron, 1 msk honung och 1/2 dl olivolja. Marinera skivad lammentrecôte minst en halv timme.

Aioli: Vispa ihop två rumstempererade äggulor, 1/2 msk pressad citron och 1 msk senap. Tillsätt 2 dl rapsolja i en fin stråle under kraftig vispning. När aiolin har rätt konsistens, rör ner en pressad vitlök, 1/2 dl hackade rostade salta pistagenötter, 1 krm salt och 1 tsk finhackad chilifrukt.

Sallad: Gör en sallad med sallad, tomat, gurka, grovhackad färsk mynta, grovhackad bladpersilja, sultanrussin, rostade pistagenötter, flingsalt och citronolivolja.

Ugnsstek skrubbad nypotatis med salt och lite olja i 250-gradig ugn, ca en kvart.

Grilla köttet på spett med citronbitar.

Inga kommentarer: