måndag, augusti 29, 2011

Inlagda citroner

Jag har provat att gör Danyel Couets inlagda citroner. Hittills har jag testat att ha dem finhackade i en bönsallad och i större bitar i en chili con carne, men de passar säkert i exempelvis en höstgryta också.
Sterilisera en stor glasburk med knäpplock genom att koka den i vatten. Skölj 1 kg små ekologiska citroner. Skär bort ändarna och skär i klyftor. Ta bort kärnor.
Lägg citronklyftorna tillsammans med en delad, urkärnad röd chilifrukt, 2 lagerblad, 3 msk salt och 4 msk strösockeri glasburken. Skaka försiktigt.
Koka upp ca en liter vatten och häll direkt i burken så att citronerna täcks. Man kan lägga en tyngd över citronerna för att de ska hållas nere. Stäng locket och förvara svalt och mörkt 3-4 veckor. Vänd burken några gånger under dessa veckor.

2 kommentarer:

Noorah sa...

Jag såg precis det här. Jag har också lagt in citroner men de skulle bara läggas in i flingsalt och citronjuice och sen stå i några veckor så jag har inte provat dem ännu.
Förresten, var hittar du sådana burkar med lock?

Pia sa...

Jag minns inte var jag har köpt just den här burken, men de har liknande på IKEA!