söndag, september 04, 2011

Grillad ryggbiff med bön- och blomkålssallad



Igår kväll åt vi grillad ryggbiff med bön- och blomkålssallad.

Ryggbiffsskivorna fick marinera ett par timmar i japansk soja, rivet citronskal, färska kryddor (salvia, timjan och rosmarin) och lite no 5 (umamikrydda på tub - gott!).

Till salladen kokte jag finhackad blomkål väldigt snabbt (en halv minut?), sedan blandade jag den med kikärtor, vita bönor, hackad rödlök, lite finhackad tomat, hackad confiterad citron (se tidigare inlägg!), rostade solrosfrön, citronsaft, avokadoolja, hackad bladpersilja och hackad koriander. Och salt och peppar. Smakkombinationen blomkål och rostade solrosfrön var speciellt lyckad, tycker jag.

Till detta åt vi en kall sås med crème fraiche, sambal oelek, honung, salt och peppar.

Inga kommentarer: