fredag, juni 29, 2012

Sommarens favoritbröd


Sommarens favoritbröd är ett lite festligare bröd, som är väldigt enkelt att göra. De blir mjuka och fina inuti och hårda på ytan. Goda att värma upp i ugnen igen innan de ska ätas, så att de återfår sin knapriga yta.

Blanda ut 25 g jäst i 5 dl fingervarmt vatten. Rör ner 1 d naturell yoghurt. Rör därefter ner 1 msk honung, 2 tsk salt och 2 msk olivolja. Rör ner 6 dl vetemjöl special och därefter ytterligare 6 dl. Arbeta inte degen speciellt mycket. Låt den lösa degen jäsa under bakduk drygt en timme.

Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Gör 16 bullar (degen är kletig!) och doppa dem i lite mjöl innan du lägger dem på plåten. Skvätt vatten över dem med en pensel och strö över grovt salt samt sesamfrön (eller vallmofrön eller annat). Grädda i 225-gradig ugn ungefär en kvart.

1 kommentar:

Noorah Södring sa...

Tack, de här ser smarriga ut och det verkar vara ett relativt enkelt recept dessutom. Ska testa i helgen.