tisdag, februari 19, 2013

Ceasarpasta


En enkel pasta kan också fungera som helgrätt! Häromkvällen åt vi ceasarpasta.

Jag hade saltat och pepprat kycklingfiléer rikligt och stekt dem runt om i en panna. På slutet hällde jag på japansk soja och sedan fick filéerna stå i en 150-gradig ugn tills de nådde innertemperaturen 68 grader.

Till såsen vispade jag ihop tre hackade sardeller, en tsk dijonsenap, en ljummen äggula, en pressad vitlöksklyfta, en tsk worcestershiresås, tre tsk vitvinsvinäger och en msk citronsaft. Sedan tillsatte jag knappt en dl olivolja i en tunn stråle. Till sist blandade jag ner drygt en dl riven parmesanost samt salt och svartpeppar.

Till detta åt vi spaghetti kokt i välsaltat vatten, toppat med persilja och parmesanost.

1 kommentar:

Noorah Södring sa...

Jag älskar Caesarsallad, men hade nog aldrig kommit på att man kunde äta med pasta. Tack för tipset, det måste jag testa!