måndag, februari 25, 2013

Ingefärsmarinerade revbensspjäll


Grillade revbensspjäll är verkligen svåra att sluta äta, även om man är mätt! I fredags gjorde jag dessa ingefärsmarinerade revbensspjäll.

Redan på torsdagskvällen kokte jag 2 kg tunna revbensspjäll i rikligt med vatten tillsammans med två hackade morötter, 4 hackade vitlöksklyftor, en hackad gul lök och 1 dl japansk soja. Det tog nästan en och en halv timme innan de såg mjälla och fina ut.

På fredagskvällen penslade jag på en glaze runt om köttet. Den var gjord av 1 dl chilisås, 1 dl japansk soja, 1/2 dl flytande honung, 1 1/2 dl brun farinsocker, 2 msk sesamolja, en stor färsk skalad och riven ingefära samt tre pressade vitlöksklyftor. Köttet fick marinera ca en timme och sedan grillade jag det i 225-gradig ugn ca 40 minuter. Efter halva tiden penslade jag på mer glaze.

Till spjällen åt vi ugnsbakade små delikatesspotatisar och en sallad gjord på grön sparris, cocktailtomater, hackad rödlök, rostade pumpafrön, hackad chilifrukt, citronsaft, olivolja, lite japansk soja, salt och peppar. Men ärligt talat stal revbensspjällen all uppmärksamhet.

Inga kommentarer: