söndag, september 08, 2013

Grillad lammytterfilé med sojabönor och sparris

Igår åt vi grillad lammytterfilé med sojabönor och sparris.


Lammytterfilén marinerade jag med hackade färska kryddor (rosmarin, timjan och salvia), lite olja, lite japansk soja, rivet citronskal, citronsaft och en skvätt rött vin. Jag grillade först filéerna på direkt värme och därefter på indirekt värme med lock tills de nått 54 grader. Filéerna fick vila knappt tio minuter innan vi skar upp dem.


Till detta grillade jag grön sparris, serverade tillsammans med sojabönor, hackad bladpersilja och skållade rostade mandelbitar. Jag brynte lite smör tills det blev lite brunt, skummade av det och skedade upp det i en skål (utan det som lagt sig på botten. Som dressing blandade jag ungefär lika delar brynt smör och japanska soja.

Till maten åt vi också en kall sås på majonnäs, tabasco och cayennepeppar.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Helt underbar lyx!!!