söndag, september 22, 2013

Helgrillad ryggbiff med romanescosallad


Igår åt vi helgrillad ryggbiff med romanescosallad.

Jag marinerade ryggbiffen, med kappa, i vitlöksolja, japansk soja och rivet skal från en citron. Sedan grillade jag den först på direkt värme och därefter på indirekt värme under lock, med en folieform undertill. I formen hällde jag det som var kvar av marinaden, blandat med lite ytterligare soja samt vitt vin. När köttet nådde en innertemperatur på 57 grader tog jag bort det från grillen och lät det vila ca 10 minuter.

Till detta gjorde jag en sallad på lätt kokt romanescokål, delad i bitar och skivad rödlök som snabbt fått koka upp i vatten blandat med äppelcidervinäger och socker. I salladen hade jag också bladpersilja, rostade hasselnötter och zucchini som jag rivit på mandolinen och stekt i olja. Som dressing blandade jag saften från en citron med japansk soja och olja. Min favoritdressing.

Vi hade också en kall sås till, gjord på majonnäs, gräddfil, tabasco, chipotle hot sauce, lite flytande honung, salt och peppar.

Inga kommentarer: