Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
måndag, september 08, 2014
Kladdkaka utan ägg och mjölk
I helgen hade vi stort barnkalas, med totalt arton barn. Bland barnen fanns två äggallergiker och en mjölkallergiker, så jag fick prova på att laga en kladdkaka utan ägg och mjölk. Kakan blev väldigt kladdig, men god. Jag gjorde två stora tårtor och varenda liten smula gick åt.
Till en kaka smälter du 150 g mjölkfritt margarin i en kastrull. Häll i 3,5 dl socker och rör. Häll sedan i 2 msk ljus sirap, 3 dl vetemjöl, 1 dl kakao och 1 dl chokladhavremjölk. Smörj en form med avtagbar kant, vars botten täckts med utklippt smörpapper, med mjölkfritt margarin och mjöla formen. Baka i nedre delen av en 175-gradig ugn i ca 25 minuter. Vispa laktosfri grädde (om det är OK) och garnera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag gjorde en glutenfri kladdkaka på kokosmjöl, sådär tycker jag nog. Det blir nog bättre om man använder mandel- eller hasselnötsmjöl, men då kan det ju vara de som är allergiska mot det.
Skicka en kommentar