Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, december 25, 2014
Jonas goda pulled pork
För ett tag sedan gjorde vi Jonas goda pulled pork. Tidigare har vi gjort en mer "ugnskokt" version - denna var mer ugnsstekt och ändå härligt mör.
Vi fick inga exakta mängder, men så här gjorde jag. Mortla en rubb på 2 tsk cayennepeppar, 3 vitlöksklyftor, 1 msk paprikapulver, 2 msk farinsocker, 1 msk hel spiskummin och 2 tsk salt. Massera in rubben i en fläskkarrébit och låt denna stå i kylen över natten fram till nästa morgon.
Blanda en glaze med 1 dl ketchup, 1/2 dl äpplecidervinäger, 1/2 dl farinsocker, 1 msk worcestershiresås, 1/2 tsk tabasco, 1/2 tsk salt samt peppar. Koka upp röran och låt svalna.
Pensla glazen på karrén och låt stå i en 125-gradig ugn ca 8 timmar. Pensla efter hand med mer glaze.
Till köttet åt vi bland annat olika majonnäsbaserade såser (majonnäs är gott!). Hemgjord majonnäs blandad med hackad syltlök och så en annan variant med majonnäs blandad med egenlagad ketchup.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar