lördag, januari 14, 2006

Smårätter

Igår kom jag hem vid niotiden efter en jobbresa i Tyskland. Min man(!) hade förberett smårätter. Inte så dumt att komma hem till en fin middag!

Först åt vi sallad med ankleverpaté. En sallad på spenat, ruccola, minitomater och gurka med en dressing av balsamvinäger och olja. Till detta små bitar av ankleverpaté, knaperstekt bacon, brödkrutonger (vitt bröd med smör, salt och grovmalen peppar som rostats i ugnen).

Därefter åt vi teryakimarinerad tonfisk med mangosalsa. Vi stekte upp skivor av färsk marinerad tonfisk snabbt i en grillpanna. Till detta åt vi hackade rostade hasselnötter, den bacon som blev över efter rätt nummer ett och en magnosalsa gjord på tärningar av färsk mango blandad med sweet chilisås. Mmmmm!

Till sist åt vi en räkcocktail gjord på färska skalade räkor, kokt ägg, avocado i bitar, lite citronsaft och en rhodeislandsås. Därtill vitlöksbröd.

Till detta drack vi mousserande vin!

1 kommentar:

Anne sa...

Mm, alla tre rätterna lät jättegoda! :)