söndag, mars 05, 2006

Heta räkor

Igår gjorde vi heta räkor. För två personer fräser du räkskal från 500 g räkor, två hackade vitlöksklyftor, lite olja och en grovhackad gul lök i en annan kastrull . När räkskalen vitnat - fyll på med fyra deciliter vatten, två msk hummerfond, en halv tetra passerad tomat och två msk tomatpuré. Låt "soppan" puttra i ca en kvart, till dess att den har reducerats ner till hälften. Sila.

Fräs också en halv röd, grön respektive gul paprika tillsammans med två hackade vitlökar, en hackad purjolök, skivade champinjoner och en halv hackad chilifrukt. När paprikan har mjukat något, så fyller du på med den silade räkfonden och en halv burk crème fraiche. Krydda med cayennepeppar och tabasco, så att grytan blir het. Strax före servering, stänger du av värmen på plattan och tillsätter de skalade räkorna.

Servera med ris!

3 kommentarer:

Sarah sa...

Jag och Rikard gjorde också heta räkor igår, men i vårt fall var det fråga om råa tigerräkor som vi marinerade med färdig torkad cajunmix och därefter grillade i ugnen. Till det hade vi stekt polenta och en avokadosalsa med avokado, silverlök, vinäger, citron, grekisk yoghurt, salt och peppar! Jättegott det också!

Pia sa...

Mmmmm... det låter otroligt gott! Det måste vi prova!

Noorah sa...

Gud vad gott det låter! Jag åt lite lime syrliga och starka jätteräkor på en indisk restaurang i Stockholm förra helgen. Det var fantastiskt gott men jag tror att jag måste prova era räkrecept också.
Jag tycker att jag har idétorka när det gäller matlagning helt o hållet nu. Jag hinner inte lägga ner så mycket tid på det heller precis men för det vill man ju inte bara äta quorn och snabba pastarätter stup i kvarten.