lördag, mars 18, 2006

Rosépeppartoast till förrätt och vinkokt gös till huvudrätt

Igår gjorde vi rosépeppartoast till förrätt och vinkokt gös med rotfruktsmos och tomatsås till huvudrätt.

Till toasten - mal 1 msk rosépeppar och blanda den med två pressade vitlöksklyftor och 2 msk olivolja, bred på fyra toasts. Lägg på rikligt med chèvreost och släng in i ugnen. När toasten är klara, ringla över flytande honung. Ät.

Lägg gösen i en ugnsform. Strö över hackade morötter, lök och andra blandade rotfrukter. Slå vitt vin över fisken, så att den täcks (späd med vatten om det behövs). Lägg till lite hummerfond och salta.

Till rotfruktsmoset - koka bitar av potatis (6-7 st), persiljerot (2 st), palsternacka (1 st) och en bit rotselleri så att de blir mjuka. Vispa sedan tillsammans med en rejäl klick smör och en halv dl matlagningsgrädde. Salta och peppra. Mums!

Till detta vågade vi oss på en tomatsås. Koka samman passerade tomater, några msk balsamvinäger, två hackade vitlöksklyftor, ett par lagerblad och en halv hackad chilifrukt. Låt koka tills du tycker att konsistensen är OK.

Inga kommentarer: