måndag, september 04, 2006

Lättlagad knäckig äppelpaj


Igår syndade vi med en lättlagad knäckig äppelpaj.

Dela fyra skalade äpplen i bitar och lägg bitarna i en smord form. Pudra över kanel. Blanda 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 2 dl socker. Häll sedan blandningen över äpplena. Hyvla över smör, så att ytan täcks (ca 100 g). Grädda i 225 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

3 kommentarer:

Noorah sa...

Det låter verkligen jätte gott (säger godisgrisen...). Hösten är faktiskt mysig så sätt när man kan mysa med äppel- och blåbärspajer medans viden viner utanför.

Pia sa...

Ja - det är iallafall något positivt med hösten. Och så är det ju rätt gott om äpplen, vilket är ännu ett gott skäl att synda!

Orchidea sa...

Jag tycker mycket om äppelkaka med vaniljsås... din äppelkaka ser jätte god ut!
Ciao.